Op onze website vind je interessante cijfers over de inwoners in onze regio Gelderland-Zuid.
Ga naar Gezondheid in Cijfers
In ons panel zitten inwoners uit onze regio. Ze vullen een paar keer per jaar een online vragenlijst in.
Meer informatie over ons panel

Ons nieuws

De wereld van onderzoek en data is altijd in beweging. Zo zijn er nieuwe manieren om data te presenteren. Een mooi voorbeeld hiervan is onze website/ dashboard met cijfers over de gezondheid van inwoners in de regio Gelderland-Zuid.
Wist je dat één op de vijf Nederlanders van 12 jaar of ouder problemen met slapen heeft? Zij hebben moeite met in slaap vallen, moeite om door te slapen of worden te vroeg wakker. Op Internationale Dag van de Slaap staan we hier nog iets meer bij stil.
Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan een panelonderzoek. Waar doen we onderzoek naar? Elke 4 minuten belandt er iemand op de spoedeisende hulp vanwege een val. Bijvoorbeeld tijdens het sporten of door gladheid op de weg.
Van 4 tot en 10 maart is het de Nationale week zonder vlees en zuivel. Ben je benieuwd hoe het zit met de eetgewoonten in onze regio? Op ons interactieve dashboard zie je hoeveel inwoners (volwassenen en ouderen) in onze regio iedere dag vlees eten.
In Gelderland-Zuid is het aantal volwassen inwoners dat zich gezond voelt afgenomen. Aan het begin van de coronapandemie (2020) ervoer 77% de eigen gezondheid nog als goed of zeer goed. In 2022 is dit gedaald naar 71%.
Op 24 en 25 september valt bij ruim 40.000 volwassenen en ouderen uit Gelderland-Zuid een brief van de GGD op de deurmat. In deze brief worden zij uitgenodigd om online een vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over gezondheid, welzijn, leefstijl, participatie en corona.