Op vrijdag 19 juli is de afdeling Seksuele Gezondheid gesloten. Neem bij dringende zaken contact op met de huisarts.

Contactgegevens voor bepaalde situaties

Heb je een vraag of is een van onderstaande situaties voor jou van toepassing? Bekijk hoe je met ons in contact kunt komen.

Voor een afspraak bij de locaties Nijmegen (Groenewoudseweg) of Tiel (Kersenboogerd):

Bel 088 – 144 71 20. De doktersassistent of verpleegkundige van de soa-poli stelt je een aantal vragen. De medewerker bepaalt dan of je naar de GGD kunt komen voor een soa-test. Soms sturen wij je door naar jouw huisarts of een andere testlocatie.

Je kunt ook online een afspraak maken via de online afsprakenmodulelink. Dit kan alleen wanneer je geen klachten hebt of gewaarschuwd bent door iemand. Heb je wel klachten of ben je wel geïnformeerd dan moet je altijd bellen.

Let op: zorg dat je minimaal 5 minuten voor je afspraak aanwezig bent. Wil jij je afspraak afzeggen? Doe dit dan minimaal 24 uur van te voren. Kom je niet op je afspraak en heb je je niet 24 uur van te voren afgemeld? Dan kunnen wij je het eerste half jaar niet inplannen op ons spreekuur. Je moet dan naar je huisarts.

Een ongewenste seksuele ervaring houdt in dat je te maken hebt gehad met seksueel geweld of seksuele intimidatie. Aanranding, verkrachting of online misbruik zijn vormen van seksueel geweld. Mensen die een ongewenste seksuele ervaring meemaken vinden het vaak lastig om hulp te vragen. Uit schaamte of door schuldgevoel vragen zij soms helemaal geen hulp.

Hulp bij een ongewenste seksuele ervaring? Bekijk onze pagina over ongewenste seksuele ervaring. 

PEP, post-expositie profylaxe, is een noodmedicijn gedurende één maand dat voorkomt dat je hiv krijgt na een risicovol sekscontact. Je krijgt PEP als je risico hebt gelopen op hiv door een sekscontact. Het is belangrijk om zo snel mogelijk nadat je onveilige seks had met PEP te starten, in ieder geval binnen 72 uur.

Bel 088 – 144 71 96 en geef aan dat het om een PEP-verzoek gaat als je:

  • In de afgelopen 72 uur onveilige seks hebt gehad.
  • Bang bent dat je daarbij bent besmet met hiv.

Onze arts maakt  op basis van jouw verhaal een risicoschatting. Afhankelijk van het risico wordt het besluit genomen of een PEP kuur nodig is. Voor meer informatie bekijk onze pagina over PEP.

Gebruik je PrEP voor het voorkomen van hiv via de GGD en ben je vergeten één of meerdere pillen in te nemen? Kijk dan op de website mantotman.nl voor advies.

Heb je aanvullende vragen neem dan contact op met de afdeling Seksuele Gezondheid 088 – 144 72 55.

Heb je seks gehad met iemand die jou waarschuwt voor HIV? Neem contact op met de afdeling Seksuele Gezondheid (088 – 144 71 96), je huisarts of de huisartsenpost.

Symptomen van een acute hiv infectie

Als je hiv net hebt gekregen, kun je klachten hebben die lijken op griep of de ziekte van Pfeiffer. Je krijgt deze klachten meestal 1 tot 6 weken nadat je hiv hebt gekregen:

  • Huiduitslag (plekjes op je huid)
  • Koorts
  • Keelpijn
  • Hoofdpijn

Op onze pagina over Mpox vind je informatie over het virus, testen en vaccineren.
Heb je vragen over Mpox?
Onveilige seks gehad of seks tegen je zin?
Maak een afspraak voor een soa-test
Op onze website voor sekswerkers vind je veel informatie.