Seksuele gezondheid
Jij verdient goede informatie en zorg rondom seksualiteit, met elke vraag en over elk onderwerp.
Heb je een vraag of is een van onderstaande situaties voor jou van toepassing? Bekijk hoe je met ons in contact kunt komen.
Op werkdagen (behalve woensdag) kun je onze afsprakenlijn bellen tussen 9.00 – 11.30 uur: 088 – 144 71 20
Een ongewenste seksuele ervaring houdt in dat je te maken hebt gehad met seksueel geweld of seksuele intimidatie. Aanranding, verkrachting of online misbruik zijn vormen van seksueel geweld. Mensen die een ongewenste seksuele ervaring meemaken vinden het vaak lastig om hulp te vragen. Uit schaamte of door schuldgevoel vragen zij soms helemaal geen hulp.
Hulp bij een ongewenste seksuele ervaring? Bekijk onze pagina over ongewenste seksuele ervaring.
PEP, post-expositie profylaxe, is een noodmedicijn gedurende één maand dat voorkomt dat je hiv krijgt na een risicovol sekscontact. Je krijgt PEP als je risico hebt gelopen op hiv door een sekscontact. Het is belangrijk om zo snel mogelijk nadat je onveilige seks had met PEP te starten, in ieder geval binnen 72 uur.
Bel 088 – 144 71 96 en geef aan dat het om een PEP-verzoek gaat als je:
Onze arts maakt op basis van jouw verhaal een risicoschatting. Afhankelijk van het risico wordt het besluit genomen of een PEP kuur nodig is. Voor meer informatie bekijk onze pagina over PEP.
Gebruik je PrEP profylaxe voor het voorkomen van hiv, via de GGD en ben je vergeten één of meerdere pillen in te nemen? Kijk dan op de website mantotman.nl voor advies.
Heb je aanvullende vragen neem dan contact op met de afdeling Seksuele Gezondheid 088 – 144 72 55.
Heb je sekscontact gehad met iemand die jou waarschuwt voor HIV? Neem contact op met de afdeling Seksuele Gezondheid (088 – 144 71 96), je huisarts of de huisartsenpost.
Als je hiv net hebt gekregen, kun je klachten hebben die lijken op griep of de ziekte van Pfeiffer. Je krijgt deze klachten meestal 1 tot 6 weken nadat je hiv hebt gekregen: