Als seks je werk is

Als sekswerker is je seksuele gezondheid belangrijk. Je hebt meestal wisselende sekspartners. De kans op een soa is dan groter.

Je maakt de kans op een soa kleiner als je altijd een condoom gebruikt. Wij adviseren om je elke 3 maanden te laten testen op soa’s. Zelfs wanneer je een condoom gebruikt. Als sekswerker kun je ook een verhoogd risico hebben op Hepatitis B. Dit is een infectie die de lever kan aantasten. Het hepatitis B-virus komt voor in bloed, sperma, voorvocht en vaginaal vocht. Hepatitis B kun je overdragen door onveilig seksueel contact, bloedcontact of bloedproducten. Je kunt je bij de GGD laten vaccineren en beschermen tegen Hepatitis B.

Wanneer testen?

De GGD adviseert dat je je vier keer per jaar laat testen. Maak meteen een afspraak voor een test als je klachten hebt, gewaarschuwd bent, of een gescheurd of kapot condoom hebt gehad.

Wat doet de GGD

Bij de GGD kun je je gratis en anoniem op soa laten testen en Hepatitis B vaccinaties krijgen. We hebben ook een KiSS team speciaal voor sekswerkers van alle genders. KiSS is het Kennisnetwerk in Sekswerk en Seksualiteit. Dit team bestaat uit een ervaringsdeskundige en een verpleegkundige seksuele gezondheid. Bij hen kun je vragen stellen over gezondheid, seksualiteit en veilig werken.

Op deze website van sekswerk lees je meer over veilig en gezond werken.

Deze nieuwsbrief is voor sekswerkers. De nieuwsberichten gaan over ontwikkelingen rondom sekswerk,  nieuws van KISS en nieuws van het team seksuele gezondheid. Ook staan er andere interessante berichten voor jou als sekswerker.

Onze ervaringsdeskundige verstuurt de nieuwsbrief online. En de nieuwsbrief is teruglezen op hieronder op onze website.

Alles over een afspraak voor een soa-test of Hepatitis-B.
Afspraak maken voor een soa-test
Onze ervaringsdeskundige Renate en verpleegkundige Sarah staan voor je klaar.
Bel, whatsapp of mail Renate
Lees je hoe je zo veilig mogelijk kunt werken.
Lees over Veilig werken op sekswerk.info
Lees meer over het Kennisnetwerk in Sekswerk en Seksualiteit
Lees meer over KiSS
Alles wat je moet weten over en voor sekswerkers.
Ga naar Sekswerk.info