08 december 2022

Podcast ‘Ouder en kind: het gesprek over gevoel’

Opvoeden hoeft niet altijd perfect te gaan. Dat het oké is als je soms even iets niet weet en dat je daarin niet de enige bent. Om ouders hierbij te helpen hebben wij een podcastserie gemaakt over opvoeden ‘Ouder en kind: het gesprek over gevoel’. De podcast geeft op een laagdrempelige manier informatie en tips en is gemaakt vóór en dóór ouders met een kind in de leeftijd 4 tot 12 jaar. De Gezonde podcast ‘Ouder en kind: het gesprek over gevoel’ is te beluisteren op ons podcastkanaal.

De podcast ‘Ouder en kind: het gesprek over gevoel’

De podcast bestaat uit 6 afleveringen waar 3 onderwerpen aan bod komen:
1. Emoties uiten en bespreken.
2. Zelfvertrouwen.
3. Woedebeheersing en conflicthantering.

De podcastmaker spreekt thuis aan de keukentafel met een ouder en kind. Zij vertellen hoe ze thuis, op school of bijvoorbeeld tijdens het sporten omgaan met het onderwerp. In een volgende aflevering spreekt de podcastmaker met een expert in de opvoedkunde. De expert heeft de ouder en kind opname geluisterd en reageert hierop.

Waarom deze podcast?

Medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg merken dat veel ouders met dezelfde opvoedvragen zitten. Hoe geef je je kind meer zelfvertrouwen? Hoe uit je emoties en bespreek je ze? Woedebeheersing en omgaan met conflicten, hoe doe je dat? Geef je als ouder zelf wel altijd het goede voorbeeld? In deze podcastserie hoor je hoe andere ouders hiermee omgaan en krijg je tips van deskundigen. Je kunt er naar luisteren op een zelf gekozen tijd en plek. Luister je mee?