22 september 2022

West Betuwe heeft Beweegvriendelijke consultatiebureaus

Jong geleerd is oud gedaan, hoe pak je dat als ouder aan?

Het beweegvriendelijke consultatiebureau in Geldermalsen is op 19 september tijdens de Nationale Sportweek geopend. Veel kinderen en jongeren bewegen te weinig. Bewegen is belangrijk voor de motorische ontwikkeling. Om het bewegen onder jonge kinderen te stimuleren is het belangrijk hier zo jong mogelijk aandacht aan te besteden. Daarom werken Santé Partners en de gezondheidsmakelaar van GGD Gelderland-Zuid aan beweegstimulering voor jonge kinderen.

Beweegstimulerende consultatiebureaus

De consultatiebureaus in West Betuwe zijn voorzien van beweegstimulerende materialen. Het jonge kind wordt er uitgedaagd om te bewegen. De ouders van jonge kinderen zien dat bewegen leuk, belangrijk en gemakkelijk is. De jeugdverpleegkundigen gaan er graag over in gesprek tijdens het bezoek aan het consultatiebureau. Voor ouders is er een folder gemaakt met al het beweegaanbod voor peuters in West Betuwe.

Bewegen is belangrijk

Van jongs af aan voldoende bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Bewegen is goed voor lijf,  hersenontwikkeling en tijdens samen bewegen kunnen kinderen vrienden maken. Om bewegen goed aan te leren is het nodig om iedere dag te bewegen. En om dit op veel verschillende manieren te doen.

Samenwerking in West Betuwe

Tijdens de opening waren er leuke beweegactiviteiten voor jonge kinderen. De gymverenging uit Asperen was aanwezig en de bibliotheek met een voorlees beweegboek. Later op de middag konden kinderen meedoen aan het beweegtheater onder begeleiding van Welzijn West Betuwe. De opening in Asperen vindt plaats op donderdagmiddag 20 oktober.