DTP-BMR (9-jaarsprik)

In het jaar dat je kind 9 wordt, ontvang je een uitnodiging voor de DTP-BMR vaccinatie. De DTP-vaccinatie beschermt tegen difterie, tetanus en polio. De BMR tegen bof, mazelen en rode hond.

Groepsvaccinatie 2024

De eerstvolgende groepsvaccinatie start in mei 2024. Eerder vaccineren is niet mogelijk.

Geboortejaar 2015

Is je kind tussen 1 januari en 1 juli in 2015 geboren dan is de eerstvolgende vaccinatierond in mei 2024. Kinderen die geboren zijn tussen 1 juli en 31 december krijgen later een uitnodigingsbrief.

11 jaar of ouder?

Is je kind  11 jaar of ouder en niet geweest voor de 9-jaarsprik? Het is belangrijk dat je kind deze vaccinatie krijgt. Zonder vaccinatie is je kind onvoldoende beschermd. We willen niet wachten op de volgende ronde van de groepsvaccinatie. Mail met jeugdvaccinaties@ggdgelderlandzuid.nl. We gaan je kind dan al eerder uitnodigen op een inhaalspreekuur.

Wij willen wachtrijen zoveel mogelijk voorkomen. Daarom vragen wij je om je aan de tijd te houden die in de brief staat. Kun je echt niet komen op de aangegeven dag en tijd? Ga naar de pagina verzetten afspraken groepsvaccinaties

Het is de bedoeling dat je naar de GGD gaat van wie je de uitnodiging hebt gekregen.

Ja dat mag. Je krijgt van het RIVM een uitnodigingsbrief.

Twijfel je of je geweest bent? Stuur een mail naar jeugdvaccinaties@ggdgelderlandzuid.nl dan controleren wij dit voor jou.

Het is makkelijk als je die kaarten meeneemt, omdat hier alle gegevens op staan.

Je kunt ook komen zonder de kaarten. Houd rekening met iets meer administratietijd en neem het legitimatiebewijs van je kind mee.

Heb je prikangst? Lees onze pagina over prikangst voor handige tips en lees meer informatie.

Bij koorts boven de 38,5 graden vaccineren we je kind niet.