Mannen die seks hebben met mannen

Veilige mannenseks

Ben je een man en heb je (ook) seks met mannen? Dan raden wij je aan om elk half jaar een gratis en anonieme soa-test bij ons te doen. We testen je dan standaard op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv.

Ik wil een afspraak maken

Als je als man of transgenderpersoon (ook) seks hebt met mannen, dan kun je via de online afsprakenmodule ook een afspraak boeken.

Maak je liever telefonisch een afspraak?  Bel dan naar 088 – 144 71 20 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 tot 11:30 uur).

Voor alle andere vragen kun je mailen naar seksuelegezondheid@ggdgelderlandzuid.nl.

Je kunt je bij ons ook laten testen via Testlab. Dit is een anonieme online testservice. Je maakt dan geen afspraak bij de GGD. Je maakt online via www.mantotman.nl een testformulier aan. Je bezoekt met dit formulier een afnamelocatie in jouw buurt. Als je een soa hebt kun je bij de GGD terecht voor de behandeling. Kijk op mantotman.nl voor meer informatie over Testlab.

Hepatitis A is een besmettelijke leverziekte, ook wel ‘geelzucht’ genoemd. Je kunt besmet raken met het virus via anale seks of bij het aanraken van de anus van je sekspartner. Deze vaccinatie is niet gratis. Het kan zijn dat je zorgverzekering deze vaccinatie wel (deels) vergoedt. Lees meer over vaccineren tegen hepatitis A

Hepatitis B is ook een besmettelijk leverziekte. Mensen kunnen besmet raken door onveilige seks, bloed-bloed-contact en contact met sperma of vaginaal vocht. Een vaccinatie tegen hepatitis B voorkomt dat je de ziekte oploopt of op anderen overbrengt. Deze vaccinatie kun je gratis bij de GGD halen. Lees meer over vaccineren tegen hepatitis B.

PrEP is een medicijn dat voorkomt dat je hiv krijgt. Je gebruikt het voordat je seks hebt. Heb je vragen of behoefte aan informatie over PrEP-zorg via onze GGD? Bel dan naar 088 – 144 72 55 of mail naar prep@ggdgelderlandzuid.nl. Kijk voor inhoudelijke informatie over PrEP op de website van mantotman.

PEP is een noodmedicijn dat voorkomt dat je hiv krijgt. Vragen over PEP? Neem contact met ons op. Bel 088 – 144 71 96 (maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur).

Chatten via Planetromeo en Bullchat

Wij zijn wekelijks online op social media. Wij hebben een profiel op Planetromeo en Bullchat. Onze profielnaam is GGDGelderland-Zuid. Via de chats beantwoorden wij vragen over veilige seks, hepatitis B vaccinaties, risico’s op soa’s en mogelijkheden voor het doen van een soa-test.

Heb je vragen over onze aanwezigheid van op social media? Bel ons dan gerust: 088-144 7196 (maandag tot en met vrijdag, van 9:00 tot 17:00 uur).

Meer informatie

Meer informatie over veilige mannenseks, testen en vaccineren vind je op de websites Mantotman of Soaaids.