09 mei 2022

Plezier op school; wie wil dat nou niet? 

Voor veel kinderen is de overgang naar de middelbare school spannend en leuk, maar er is ook een groep kinderen voor het moeilijk of eng is. Ze zijn op de basisschool bijvoorbeeld gepest of hebben problemen in de sociale omgang. Speciaal voor deze kinderen is er de tweedaagse zomercursus ‘Plezier op school’.

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor kinderen een belangrijk stap in hun leven. Voor veel kinderen is dit spannend en leuk, maar er is ook een groep kinderen voor wie deze stap erg moeilijk of eng is. Ze zijn op de basisschool bijvoorbeeld gepest, afgewezen, hebben vaak ruzie of hebben problemen in de sociale omgang met leeftijdgenoten. Speciaal voor deze kinderen organiseert afdeling Preventie van Pro Persona Connect de tweedaagse zomercursus ‘Plezier op school’.

De cursus is gericht op het verbeteren van de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van aanstaande brugklassers. Alle onderwerpen staan in het teken van een goede start maken op de nieuwe school!

‘Plezier op school’ vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie in Nijmegen (week 34). De cursus bestaat uit 2 dagen van 9.00-16.00 uur. De locatie zal een middelbare school in Nijmegen zijn.

Deelname is gratis en mogelijk voor kinderen die in de gemeente Nijmegen wonen.

Meer info en aanmelden: https://propersonaconnect.nl/aanbod/cursussen/preventie/plezier-op-school/.