Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen is een initiatief van GGD Gelderland Zuid, Radboudumc en Gemeente Nijmegen.

Nijmegenaren voelen zich gezond. Maar het kan nog veel beter! Veel mensen die zich gezond voelen, gedragen zich niet altijd gezond. Wij bewegen te weinig, de helft van de volwassenen heeft overgewicht. Onze kinderen eten veel te weinig groente en fruit. Er zijn grote verschillen in de stad en de kosten blijven groeien. Dus niets doen is geen optie.

De komende tien jaar werken wij daarom samen om onze stad groen, gezond en in beweging te krijgen. Er zijn al veel goede dingen in gang gezet. Die zijn een voorbeeld voor anderen. Wij organiseren ontmoetingen. Wij delen resultaten en kennis. Wij verbinden onderwerpen, mensen en partijen. Zo leren wij van elkaar. En natuurlijk geven wij zelf het goede voorbeeld in onze eigen organisaties.

Samen maken we een omgeving waarin groene en gezonde keuzes gemakkelijker zijn voor iedereen. We werken aan de volgende thema’s:

  • gezond gewicht
  • voldoende beweging
  • gezonde voeding
  • afname van roken
  • bewuster alcoholgebruik
  • mentale fitheid
  • een schone, rustige en groene leefomgeving

Inwoners, scholen, sportclubs, overheden, bedrijven, zorg- en welzijnsorganisaties, wijk- en burgerinitiatieven en vrijwilligers: wij nodigen iedereen uit om mee te doen. Iedereen die wil en kan bijdragen aan een gezonde en groene stad ‘in beweging’ kan meedoen en aansluiten. Als veel mensen meedoen – als mens, als werkgever, als werknemer, als bedrijf en als dienstverlener – kunnen wij heel Nijmegen bereiken. En ons doel dichterbij brengen.

Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! De beweging is van ons allemaal. Laat daarmee zien dat je verantwoordelijkheid neemt en dat je aandacht hebt voor maatschappelijk ondernemen! Ken je een bestaand project dat binnen de beweging past? Of heb je een idee met een eigenaar? Meld het aan en doe mee!

Kijk voor meer informatie op de website van Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen.

Wil je een idee aanmelden of je opgeven voor de nieuwsbrief of de halfjaarlijkse conferentie? Mail naar info@wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl.

Bekijk de video over Groen Gezond en in Beweging Nijmegen