Hygiëneadvies voor gezondheidszorg

Kies voor de toekomst en investeer in preventie.

Een goede hygiëne voorkomt de verspreiding van micro-organismen en virussen. Micro-organismen en virussen zijn onzichtbaar voor het blote oog en komen overal voor: op de huid, in lichaamsvloeistoffen zoals bloed en urine, op meubelen en gebruiksvoorwerpen, in de lucht, in water, op en in voedsel. De meeste zijn onschuldig of zelfs nuttig voor de mens, maar sommige kunnen ziekten veroorzaken. Door contact tussen mensen kunnen deze ziekteverwekkers zich van de ene mens naar de andere verspreiden. Als ze zich vervolgens in het lichaam vermenigvuldigen, kan iemand ziek worden.

Gezondheidszorginstellingen- en praktijken doen er alles aan om de gezondheid van patiënten te verbeteren. Het leveren van veilige zorg is een belangrijke voorwaarde hiervoor. De wet kwaliteit, klachten en geschillen waarborgt dit en verplicht organisaties zich hieraan te houden.

Het op orde hebben van infectiepreventiebeleid en de naleving hiervan is een belangrijk voorbeeld van een voorwaarde voor veilige zorg. Iedere sector binnen de zorg heeft specifieke infectiepreventierichtlijnen en iedere organisatie kent eigen aandachtspunten. Wij kunnen helpen bij het vertalen, implementeren en borgen van de richtlijnen en het infectiepreventiebeleid. Ook bieden wij training, scholing en een helpdesk.

Ons aanbod:

  • Ondersteuning en advies
  • Uitbraakmanagement
  • Deelname/ opzetten infectiecommissie
  • Hygiëne-audit
  • Beleid en implementatie
  • Scholing- en training

Voor wie?

Alle zorgaanbieders, denk aan instellingen voor verzorging en verpleging, gehandicaptenzorg, thuiszorg, kleinschalig wonen met zorg, privéklinieken, huisartsenpraktijken etc.

Bij vragen of voor meer informatie, neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 088 – 144 72 80. Of stel een vraag of vraag een offerte aan via de mail: infectiepreventie@ggdgelderlandzuid.nl