Laaggeletterdheid

In Nederland zijn er veel mensen die moeite hebben met schrijven, lezen, rekenen of iets op zoeken op de computer. Dat is lastig want onze maatschappij wordt steeds ingewikkelder. En het is natuurlijk wel belangrijk dat je mee kan doen.

Waarom is lezen belangrijk

Informatie vinden, lezen en begrijpen rondom ziekten, klachten en leefstijl is vaak ingewikkeld. Er kunnen dingen fout gaan omdat iemand het niet goed begrijpt of niet goed kan lezen. Ook kan iemand klachten krijgen van de stress die moeite met lezen, schrijven en rekenen met zich meebrengt.

Tips en adviezen

Je kunt een cursus volgen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of op de computer te werken. Er zijn in jouw gemeente cursussen speciaal voor volwassenen.

Meer informatie

Veel mensen vinden het belangrijk om mee te kunnen doen. Zij volgen een cursus lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Wil je weten waar je zo’n cursus kunt volgen?
Bel dan 0800 – 023 44 44 voor meer informatie. Lees betrouwbare informatie over gezondheid op thuisarts.nl.

Steffie legt het voor je uit

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld DigiD, geldzaken en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Ga naar steffie.nl