Aanmelden
De aanmelding kan door of namens de cliënt bij Toegang Beschermd Wonen/Beschermd Thuis worden gedaan. Ook als verlenging van beschermd wonen nodig is. Hij/zij moet daarvoor het aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen invullen. Behalve het ingevulde aanmeldingsformulier, willen wij van u de volgende documenten ontvangen:
- Officieel document waarin de huidige DSM classificatie (niet ouder dan 2 jaar) wordt vermeld (met naam en functie van de behandelaar, naam van de instelling en datum waarop de DSM classificatie is vastgesteld).
- Kopie huidige indicatie (indien van toepassing; ook bij een negatief advies).
- Begeleidingsplan/ zorgplan/ herstelplan van de huidige zorgaanbieder.
- Evaluatie van het begeleidingsplan/zorgplan/herstelplan (bij herindicatie).
- Samenvatting van de hulpverleningsgeschiedenis.
- Het PGB plan (bij een PGB aanmelding).
Het aanmeldingsformulier Toegang Beschermd Wonen met bijlagen kan naar ons worden gemaild: toegangbw@ggdgelderlandzuid.nl.
De melder kan het formulier ook uitprinten en met alle bijlagen per post naar ons sturen:
Toegang Beschermd Wonen
GGD Gelderland-Zuid
Postbus 1120
6501 BC Nijmegen
Wijzigingsformulier PGB aanbieder/PGB beheerder
Dit formulier is bedoeld voor cliënten die hun PGB zorgverlener of PGB beheerder willen wijzigen. U bent verplicht wijzigingen met betrekking tot uw PGB zorgverlener of PGB beheerder te melden bij GGD Gelderland-Zuid. GGD Gelderland- Zuid beoordeelt of de wijziging van uw PGB zorgverlener of PGB beheerder akkoord is. Hierover brengen wij advies uit aan de gemeente Nijmegen. U kunt het wijzigingsformulier (met een nieuw PGB plan) naar ons mailen. De mail kunt u sturen naar: toegangbw@ggdgelderlandzuid.nl. Klik op deze link naar het wijzigingsformulier, print dit formulier uit en vul het in.
Als u een nieuwe indicatie voor beschermd wonen wilt aanvragen in de vorm van PGB, dan hoort u het aanmeldingsformulier te gebruiken.
U kunt het wijzigingsformulier ook uitprinten en met PGB plan per post naar ons sturen.
Ons postadres is:
GGD Gelderland- Zuid
t.a.v. Toegang Beschermd Wonen
Postbus 1120
6501 BC Nijmegen
Hoe gaat het na de aanmelding?
Toegang Beschermd Wonen bekijkt of de cliënt mogelijk in aanmerking komt voor beschermd thuis (begeleiding thuis met 24-uurs toezicht of bereikbaarheid thuis) of beschermd wonen (24-uurs zorg in een instelling). De cliënt wordt in dat geval uitgenodigd voor een gesprek. Na het gesprek krijgt de cliënt van ons een passend ondersteuningsadvies. Dit kan een advies voor beschermd thuis of beschermd wonen zijn. Als de cliënt het advies voor beschermd thuis of beschermd wonen krijgt, dan vragen wij een indicatie voor deze zorg aan bij centrumgemeente Nijmegen. Het kan ook zijn dat we een andere begeleidingsvorm geschikter vinden voor de cliënt. Wij zorgen dan voor een goede overdracht.
Wat is het ketenoverleg beschermd wonen?
Het ketenoverleg is een overleg dat is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Zorg in Natura (ZIN)- aanbieders, Toegang Beschermd Wonen (TBW) en de centrumgemeente Nijmegen. Het ketenoverleg heeft als doel om de in- en uitstroom en plaatsing van beschermd thuis en beschermd wonen cliënten zo te faciliteren dat zo passend mogelijke zorg wordt geboden. Door zicht te houden op de cliënten voorkomen we dat cliënten uit beeld verdwijnen en daardoor niet de gewenste zorg ontvangen. We krijgen daardoor ook een beeld van het aantal en aard van de mensen op de wachtlijst.
In het ketenoverleg worden alleen cliënten met een indicatie/positief advies voor beschermd thuis of beschermd wonen besproken.
Heeft u vragen?
Meer informatie vindt u onder het publieksdeel en in de lijst van veelgestelde vragen over Beschermd Wonen (publiek).
Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, dan kunt u ons bellen op 088 – 144 70 20. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08:30 uur tot 12:30 uur.