Zorg voor een locatie met voldoende ruimte; de smart Floor is 6 meter, maar je moet minimaal 2 meter aan één kant speling houden. Daar plaats je een stoel om de enkelband om te doen bij de deelnemer. Dat doe je op 2 meter afstand zodat de registratie nog niet begint.
Is de locatie goed toegankelijk? Zijn er aangepaste toiletten? Goed bereikbaar?
Zorg voor voldoende stoelen, als de deelnemers op elkaar moeten wachten.
Organisatie structuur
Denk van tevoren goed na over de doorstroom.
Werk je met inschrijving, zorg er dan voor dat deelnemers een tijd toegewezen krijgen.
Is het een open inloop, bewaak dan de volgorde door het uitdelen van een nummer. Als het druk is moeten deelnemers misschien lang wachten. Zorg ervoor dat er nog meer te doen is zodat zij zich kunnen vermaken en niet weggaan.
Maak duidelijke stationnetjes/ route aanduiding, bijvoorbeeld door bordjes (pijlen) te maken van; aanmelden, test, informatie, advies, et cetera.
Knip de test op als je voldoende mensen hebt; iemand die de uitleg geeft, iemand die de test afneemt en iemand die na afloop extra gegevens noteert.
Senioren zijn vaak al eerder aanwezig, denk aan een drankje bij binnenkomst, zorg voor een gastheer/ vrouw of dat er folders liggen om te lezen.
Werk je met meerdere organisaties en personen, maak dan een dagdraaiboek met tijdsplanning, de taken/ verantwoordelijkheden en zet daar een naam achter!
Geef de mensen informatie mee. Wat hebben ze precies gedaan, wat kunnen ze met de uitslag, bij wie kunnen ze terecht met vragen, hoe nu verder.
Vragen?
Organiseer je een activiteit in Nijmegen? Stuur dan een e-mail naar s.van.rooijen@nijmegen.nl of bel 06 – 31 01 61 92.
Organiseer je een activiteit in Druten, Heumen, Berg & Dal, Wijchen of Beuningen? Mail gezondleven@ggdgelderlandzuid.nl of bel 088 – 144 71 44.