16 december 2021

Spreekuur voor prikangst in Nijmegen

De meeste mensen vinden een prik niet fijn. Toch laten ze zich vaccineren. Sommige mensen hebben echter zoveel prikangst dat ze zich niet laten vaccineren. Ook deze mensen kunnen bij GGD Gelderland-Zuid terecht voor een vaccinatie. Ze worden geholpen door verpleegkundigen die zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met prikangst.

Hoe en waar?

GGD Gelderland-Zuid biedt prikangst-consulten aan op de hoofdlocatie in Nijmegen, bij de afdeling Reizigers & Vaccinaties. Aanmelden voor een prikangst-consult kan door een e-mail te sturen naar: reizigers@ggdgelderlandzuid.nl. Hierin kun je aangeven waarom het tot op heden nog niet is gelukt om de prik te halen die je nodig hebt. Vermeld altijd je naam, geboortedatum en uw telefoonnummer. Zo kunnen we je terugbellen om jouw situatie te bespreken en een afspraak in te plannen op het spreekuur.

Wat bieden wij?

Een ervaren verpleegkundige bespreekt telefonisch met je wat jij nodig hebt en welke aanpak het beste voor jou werkt. 

We kunnen gebruikmaken van de Buzzy® of andere afleidingshulpmiddelen. Je mag altijd iemand meenemen naar de afspraak. Ook het meenemen van een (hulp)hond is bespreekbaar.

Helaas kunnen wij je geen roesje of narcose aanbieden. Wanneer dit nodig is, verwijzen we je door naar een prikangst-poli, zoals in Amersfoort  en Heerhugowaard