24 april 2024

Nu Niet Zwanger: een open en eerlijk gesprek over kinderwens

Wil je weten hoe je met iemand in een kwetsbare situatie een gesprek voert over kinderwens? Bijvoorbeeld wanneer patiënten psychische problemen hebben, te maken hebben met een verslaving of een verstandelijke beperking. Of als er tijdelijke factoren zijn die zorgen voor kwetsbaar ouderschap, zoals het hebben van schulden of dakloosheid? Hoe kun je de patiënt zo goed mogelijk begeleiden, zodat een onbedoelde zwangerschap voorkomen kan worden? 

De artsen podcast

In de artsen podcast gaat Paul Laseur in gesprek met Peter Leusink, huisarts en seksuoloog NVVS en Ingrid Van Zoest, AVG-arts en lid van Raad van Advies van de aanpak Nu Niet Zwanger, over hoe je als dokter met je cliënt in gesprek kunt gaan over diens kinderwens. Bekijk de Artsen Podcast #11 Kwetsbaar Ouderschap.

Inhoudelijk coördinator Nu Niet Zwanger

Zou je graag eens sparren met de inhoudelijk coördinator Nu Niet Zwanger van GGD Gelderland-Zuid? Op onze website vind je meer informatie en de contactgegevens.

Wil je een patiënt doorverwijzen? Dat kan in regio Gelderland-Zuid binnen ZorgDomein via deze route: Paramedische zorg => overige zorgvragen => zoekterm ‘zwanger’ => klik op NNZ en meld uw patiënt aan. 

Bekijk ook de contactkaart.