24 april 2024

E-learning ‘Onbedoelde zwangerschap in de huisartsenpraktijk’

Ben je huisarts en wil je patiënten goed kunnen begeleiden bij een onbedoelde zwangerschap? Of wil je patiënten ondersteunen bij de preventie van (herhaalde) onbedoelde zwangerschappen? Volg dan de gratis e-learning ‘onbedoelde zwangerschap in de huisartsenpraktijk’. De e-learning bestaat uit 3 modules: Keuzehulp, Nazorg en Preventie van (herhaalde) onbedoelde zwangerschap.

De e-learning

Elke module duurt 1,5 uur. Aan de hand van casuïstiek en vragen uit de praktijk krijgen huisartsen informatie, gesprekstips en handvatten aangereikt voor de begeleiding en preventie van onbedoelde zwangerschap bij patiënten. Hiermee zijn huisartsen beter voorbereid op vragen uit de praktijk. Je ontvangt als huisarts 1,5 accreditatiepunt per module.

De e-learning is ontwikkeld door de Huisartsenadviesgroep Seksuele Gezondheid van het NHG, Rutgers en FIOM. Zij deden dit in opdracht van het VWS. Door de VWS-subsidie kan de e-learning gratis worden aangeboden

Ga naar de E-learning ‘Onbedoelde zwangerschap in de huisartsenpraktijk’

Keuzehulp bij ongeplande zwangerschap en nazorg na abortus

Heb je een patiënt die ongepland zwanger is en twijfelt over de keuze? Weet dan dat wij je kunnen ondersteunen. Wij bieden gratis en laagdrempelige hulp aan de vrouw en eventuele partner/verwekker door een keuzehulpgesprek. Ook bieden wij nazorg na een abortus, ook als de abortus langer geleden is. In een aantal gesprekken ondersteunen wij in het verwerken van gevoelens na een abortus.

Meer informatie hierover vind je op onze website of kijk op de website van Infopunt onbedoeld zwanger.