05 september 2022

Stoptober 2022 van start!

Vrijdag 1 september ging voor de 9e keer Stoptober van start. Deze campagne roept Nederland op om vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. Meer dan 400.000 mensen deden de afgelopen jaren mee en bewezen hiermee dat Stoptober werkt! Met hulp van de Stoptober-app en een grote online community, helpen mensen elkaar om te stoppen met roken. Zo houden stoppers het beter en langer vol. Ook nu weer geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan.

Inschrijven

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf vandaag (2 september) inschrijven via de website stoptober.nl. Vanaf 21 september is de bijbehorende gratis app te downloaden. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2022.

Wat doet de GGD in Gelderland-Zuid?

Vanuit de GGD brengen we de campagne op allerlei manieren onder de aandacht. We hangen posters op en delen flyers uit in alle gemeenten. Ook zetten we berichten op onze social media kanalen. Op 11 september staan we met de Stoptober-camper op de Appeltjesdag in Tiel. Op 16 september promoten we Stoptober met de camper bij de bibliotheek in Kerkdriel.

Meer informatie

Kijk op de website van Stoptober voor meer informatie.