05 december 2023

“Slachtoffers van huiselijk en seksueel geweld willen niet eilandhoppen”

Op donderdagochtend 30 november staat een lange rij wachtenden voor de deur van cultureel centrum de Bogerd in Druten. Allemaal professionals uit de regio die (nog) beter willen samenwerken als het gaat om de hulp aan slachtoffers van huiselijk en seksueel geweld. Hoewel alle plekken voor de bijeenkomst al vergeven waren, kwamen er toch nog geïnteresseerden op goed geluk langs. Dit resulteerde in een gezellige drukte en een tjokvolle zaal.

Orange the World

De organisatoren (Gemeente Nijmegen, Regio Rivierenland, Centrum Seksueel Geweld en GGD Gelderland-Zuid) zijn ontzettend blij met deze opkomst en kijken terug op een geslaagde en inspirerende bijeenkomst. Een bijeenkomst die bovendien mooi aansloot op de campagne van Orange the World: een wereldwijde campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen meisjes en vrouwen (start 25 november). De circa 250 bezoekers waren met name afkomstig uit het onderwijs en het sociaal, medisch en veiligheidsdomein in de regio. 

Gevarieerde middag

Na de nodige begroetingen en kennismakingen opende burgemeester Sigrid Sengers van Gemeente Druten het symposium. Vervolgens gaf zij de aftrap voor een gevarieerde middag vol workshops over o.a. tools, preventie en samenwerking, die met een prachtig ‘spoken word’ werd afgesloten door Vera Kho. In een muisstille zaal sprak zij de veelzeggende woorden: “Slachtoffers van huiselijk en seksueel geweld zijn geen toeristen die willen eilandhoppen”.

Bekijk een impressie van deze middag op Youtube.