26 juni 2023

Seizoen 2 van De Gezonde Podcast

informatie en tips over opvoeden

We hebben een nieuw seizoen voor de podcastserie gemaakt over opvoeden. De podcast is gemaakt vóór en dóór ouders met een kind in de leeftijd 4 tot 12 jaar. De GGD geeft ouders op een laagdrempelige manier informatie en tips.  Maar laat ook aan ouders zien dat opvoeden niet altijd perfect hoeft te gaan. Dat het oké is als je soms even iets niet weet en dat je daarin niet de enige bent. De Gezonde Podcast ‘Ouder en kind: het gesprek over gevoel’ is te beluisteren via https://ggdgz.nl/podcast

Ouder en kind: het gesprek over gevoel

De nieuwe afleveringen van seizoen 2 gaan over de onderwerpen:

1. Echtscheiding (en wat dat met een gezin en kinderen doet)

2. Prestatiedrang en sociale druk

De podcastmaker spreekt thuis aan de keukentafel met een ouder en kind. Zij vertellen hoe ze thuis, op school of bijvoorbeeld in het dorp omgaan met het onderwerp. Daarnaast spreekt de podcastmaker met opvoedcoach, psycholoog en trainer Valerie Ritchie. Zij heeft de ouder en kind opname geluisterd en reageert vanuit haar deskundigheid hierop.

Waarom deze podcast?

Medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg van GGD Gelderland-Zuid merken dat veel ouders met dezelfde opvoedvragen zitten. Hoe gaat een kind om met gescheiden ouders? Wat doe je als je je ene ouder mist als je bij de andere bent? Waarom voelt een 6 als cijfer voor sommige kinderen als ‘niet goed genoeg’? Geef je als ouder zelf wel altijd het goede voorbeeld? In deze podcastserie hoor je hoe andere ouders hiermee omgaan en krijg je tips van een deskundige. Je kunt ernaar luisteren op een zelfgekozen tijd en plek.

Jeugdgezondheidszorg GGD

Opgroeien van baby naar tiener, daar komt heel wat bij kijken. De jeugdgezondheidszorg volgt de ontwikkeling en gezondheid van kinderen 0-18 jaar. Ook geeft de Jeugdgezondheidszorg advies over de verzorging, gezondheid en opvoeding van kinderen en jongeren. Je kunt er altijd (gratis) met je kind naar toe. Of het nu gaat om alledaagse vragen of om grote zorgen.