31 mei 2024

Rookvrije Generatie Award Gelderland-Zuid

Vandaag (31 mei) is het Wereld-Niet roken dag. We vragen extra aandacht voor de gevolgen van roken voor de gezondheid van mensen. Roken veroorzaakt een groot deel van de ziektelast in Nederland. Laten we samen werken aan een Rookvrije toekomst. Om initiatieven te belonen die bijdragen aan een rookvrije generatie, brengen we de Rookvrije Generatie Award Gelderland-Zuid in het leven.

Award

De Rookvrije Generatie Award Gelderland-Zuid is een wedstrijd georganiseerd door GGD Gelderland-Zuid. Zowel inwoners van Gelderland-Zuid als een jury stemmen op het beste initiatief dat bijdraagt aan een ‘Rookvrije Generatie of Rookvrije Omgeving’. Met deze award zetten we initiatieven in het zonnetje. Ook hopen we anderen te inspireren om ook mee te helpen aan een Rookvrije Generatie. Het doel is opgroeiende kinderen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en voorkomen dat kinderen gaan roken.

Wie nomineer jij?

Ken je iemand, een bedrijf of organisatie die zich inzet voor een rookvrije samenleving? Meld dit dan vóór 1 juli via het online aanmeldformulier

Tot 15 september kan er gestemd worden op de genomineerden. Op 1 oktober ontvangt de winnaar de award.

Meer weten?

Meer informatie over de award vind je op het Platform Rookvrije Generatie Gelderland-Zuid. Laten we samen werken aan een Rookvrije toekomst!