08 februari 2022

Welke rol speelt de GGD bij het coronabewijs?

Wij krijgen veel vragen over het coronabewijs en de veranderde geldigheid daarvan vanaf vandaag. De CoronaCheck-app is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Het ministerie maakt ook het beleid rond het coronabewijs en het coronatoegangsbewijs.

Voor vragen kunt u altijd bij hen terecht:

Rol van de GGD

We begrijpen dat het niet altijd duidelijk is welke rol de GGD speelt in de coronacrisis. En specifiek bij de CoronaCheck-app (ook wel coronabewijs of DCC genoemd). Dat lichten we graag kort toe:

  • De CoronaCheck-app haalt vaccinatiegegevens op bij de GGD (vaccinatiebewijs)
  • De CoronaCheck-app haalt de positieve testuitslagen op bij de GGD (herstelbewijs)

De GGD test voor de publieke gezondheid. U krijgt van ons dus geen testbewijs (negatieve testuitslag) om te reizen of als u geen vaccinatie- of herstelbewijs kunt krijgen.

Heeft u een testbewijs nodig voor toegang tot de horeca, evenementen en andere activiteiten in Nederland? Bekijk het stappenplan voor het coronatoegangsbewijs.

Vragen over registraties van testen en vaccinaties gezet door GGD

Lukt het niet om uw herstelbewijs of vaccinatiebewijs op te halen in de app omdat er iets in uw gegevens niet goed geregistreerd staat?

  • Bent u gevaccineerd of getest bij de GGD? Bel dan naar 0800 – 5090. De GGD backoffice is 7 dagen per week van 08.00-20.00 uur bereikbaar.
  • Bent u niet bij de GGD getest of gevaccineerd? Dan kunnen wij u helaas niet helpen. Neem contact op met de organisatie die u gevaccineerd of getest heeft.

De laatste informatie over het coronabewijs