20 september 2022

Beweegstimulerend consultatiebureau

Op 20 september 2022 openden twee kinderen van basisschool ‘Het Kleurrijk’ het beweegstimulerend consultatiebureau in ’t Hert aan de Tijmstraat in Nijmegen. Bewegen is belangrijk voor de gezondheid tijdens het hele leven. Onder het mom: Jong geleerd is oud gedaan wordt het jonge kind op een beweegstimulerend consultatiebureau uitgedaagd om te bewegen. Ook komt daar het gesprek met ouders en verzorgers over het belang van bewegen makkelijker op gang.

Drie beweegstimulerende CB’s in Nijmegen

We hebben sinds kort de consultatiebureaus in Hatert, Dukenburg en Willemskwartier beweegstimulerend ingericht. Kom je er binnen dan merk en zie je dat bewegen belangrijk, leuk en eenvoudig is.
Zo zijn er vloerstickers met patronen die kinderen springend kunnen volgen op weg naar de consultatieruimte. Er is een wandspiegel met beweegoefeningen met een dobbelsteen die aangeeft welke beweging je moet maken. Ook zijn er muurstickers met ‘Breng beweging in je dag’ en boven de aankleedkussens met beweegoefeningen voor baby’s. De GGD medewerkers zijn trots op hun mooie wacht- en consultatieruimtes. Ze komen zo ook gemakkelijker in gesprek met ouders en kinderen over bewegen.

Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling

Van jongs af aan voldoende bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Bewegen is goed voor je lijf, je hersenontwikkeling en tijdens samen bewegen kun je vrienden maken. Daarom is er in Nijmegen extra aandacht voor het jonge kind. Want jong geleerd is oud gedaan. Om bewegen goed aan te leren is het nodig om iedere dag te bewegen en om dit op veel verschillende manieren te doen.

Samenwerken aan meer bewegen voor de jeugd

Sportbedrijf, Kinderopvang KION en Kinop, Bindkracht10, scholen en de GGD werken samen aan bewegen voor het jonge kind. Een beweegstimulerend consultatiebureau past daar goed in. Zo organiseren Sportbedrijf en de Kinderopvang bijvoorbeeld kleutergym. En op de kinderopvang lopen beweegprogramma’s zoals het Nijntje Beweegdiploma.