07 januari 2022

Iedereen vanaf 18 jaar kan een boosterprik inplannen

Alle 18 plussers kunnen vanaf dinsdag 4 januari een afspraak voor de boosterprik maken. Tenminste als zij langer dan 3 maanden geleden zijn gevaccineerd. En de afgelopen 3 maanden geen corona hadden. De GGD ’en zijn enorm opgeschaald. Ook GGD Gelderland-Zuid heeft voldoende plek om de vaccinatie snel te halen.

Snelle opschaling

We stonden half december voor een grote uitdaging om de boostercampagne te versnellen. Dit was belangrijk omdat de boosterprik extra bescherming geeft tegen de snel opkomende omikronvariant van het coronavirus. Deze opschaling is gelukt. Inwoners kunnen op dit moment voor een vaccinatie terecht in Culemborg, Nijmegen (De Biezen en Jan Massinkhal), Tiel, Wijchen en Zaltbommel.

Maak zo snel mogelijk een afspraak

Wij vragen iedereen van 18 jaar en ouder om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Deze weken zijn de tijdelijke extra vaccinatielocaties nog open dus er is veel ruimte. Hou onze website in de gaten voor informatie over de vaccinatielocaties.

Hoe maak je een afspraak?

Een afspraak maken kan via deze website. Iedereen die geen online afspraak kan maken, mag ook bellen met het landelijke call center 0800 – 70 70.

Waarom is de boosterprik belangrijk?

Arts infectieziektebestrijding Marloes Mattijssen: “De omikronvariant lijkt minder ziekmakend dan de deltavariant maar is wel veel besmettelijker. In Nederland zijn er nu weer strenge maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Want als er heel veel mensen ziek worden, komen er toch ook weer veel mensen in het ziekenhuis. Met een booster ben je beter beschermd tegen corona, ook tegen de omikronvariant. Hierdoor kan het virus zich minder goed verspreiden. Als minder mensen besmet raken met het virus, leidt dat ook tot minder opnames in het ziekenhuis.”