07 november 2022

Herhaalprik zonder afspraak mogelijk in Nijmegen, Tiel en Zaltbommel

Iedereen van 12 jaar en ouder kan een herhaalprik tegen corona halen. Vanaf maandag 7 november is dit ook mogelijk zonder afspraak. Dit kan bij onze vaccinatielocaties in Nijmegen, Tiel en Zaltbommel. In Wijchen kan dit vanaf maandag 14 november. Het blijft ook gewoon mogelijk om een afspraak te maken. Dit heeft ook de voorkeur omdat het druk kan zijn op een locatie en u heeft met een afspraak voorrang.

Zonder afspraak

Op de website ‘Prikken zonder afspraak’ staat waar en wanneer u een vaccinatie zonder afspraak kunt halen. Je kunt dan gewoon binnenlopen. Neem wel een legitimatie en mondkapje mee.

Vaccinatielocaties in de buurt

Wij zijn begonnen met het vaccineren op kleinere pop-up locaties in de regio. Je kunt nu dichtbij je herhaalvaccinatie krijgen. Op de kleinere pop-up locaties wordt momenteel alleen gevaccineerd op afspraak. Houd de website van de GGD en de gemeente waar je woont in de gaten om te weten wanneer de GGD bij je in de buurt komt.

Waarom een herhaalprik halen?

Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter het coronavirus wordt afgeremd.
De herhaalprik tegen corona kan:

  • Beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona.
  • Helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt.
  • Helpen om bedrijven, horeca en sportscholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.

Meer informatie

Meer informatie vind je over de herhaalprik op de website van de Rijksoverheid of kijk voor het vaccineren tegen corona verder op onze website.