25 februari 2022

Herhaalprik tegen corona

Vanaf 26 februari worden mensen van 70 jaar en ouder uitgenodigd voor een extra coronavaccinatie. Dit geldt ook voor bewoners van zorginstellingen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis. De uitnodiging volgt ongeveer 3 maanden na de laatste coronaprik.

Uitnodigingen en start extra vaccinaties 70-plussers op afspraak

Mensen van 70 jaar en ouder krijgen, op volgorde van hun vorige vaccinatie, een uitnodigingsbrief. In de brief staat hoe u een afspraak kunt maken. Mobiele 70-plussers kunnen na het maken van een afspraak naar de afgesproken vaccinatielocatie van GGD Gelderland-Zuid gaan. Kunt u niet naar een vaccinatielocatie komen? U kunt in overleg met uw huisarts thuis geprikt. Bewoners van instellingen worden gevaccineerd door de eigen medische dienst of door GGD Gelderland-Zuid.

Herhaalprik voor volwassenen met syndroom van Down

Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Zij kunnen voor hun prik terecht bij GGD Gelderland-Zuid of worden in de instelling waar zij wonen gevaccineerd.

Uitnodigingen voor mensen met ernstige immuunstoornis

In oktober 2021 hebben mensen met een ernstige immuunstoornis een uitnodiging gekregen van medisch specialist voor een derde prik. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij drie maanden na de derde prik hun boosterprik halen. Als deze mensen in aanmerking komen voor een extra herhaalprik worden zij hiervoor opnieuw uitgenodigd.

Bewoners van instellingen worden gevaccineerd door de eigen medische dienst of door de GGD.

Corona gehad?

Heeft u kortgeleden corona gehad? Ook dan kunt u pas minimaal 3 maanden na de besmetting een herhaalprik halen.