21 oktober 2022

Extra vaccinatielocatie in Wijchen

GGD Gelderland-Zuid gaat ook in Wijchen de corona herhaalprik geven. Er is een tijdelijke locatie aan de Graafseweg 699 waar vanaf 24 oktober wordt gevaccineerd. Ben je aan de beurt voor de herhaalprik? Dan kun je op deze dagen dicht bij huis jouw herhaalprik halen. Er wordt alleen geprikt op afspraak. Er is geen vrije inloop.

Vaccinatielocaties in de regio

In Gelderland-Zuid zijn vaccinatielocaties in Nijmegen, Tiel en Zaltbommel. Daar komt nu locatie Wijchen bij. De GGD werkt eraan dat meer mensen dicht bij huis de herhaalprik kunnen halen. Daarom trekt de GGD de komende periode ook door de regio om te prikken in bijvoorbeeld buurthuizen. Houd hiervoor de website van de GGD en de gemeente waar je woont in de gaten.

Wie kunnen een afspraak maken voor een herhaalprik?

Ben je aan de beurt voor een vaccinatie (de geboortejaren worden genoemd op de website van de Rijksoverheid), dan kun je online via www.planjeprik.nl of telefonisch 0800-7070 een afspraak maken. Dat kan voor alle (vaste en tijdelijke) vaccinatielocaties in Gelderland-Zuid, tenminste als er plaats is. Een herhaalprik halen kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting.

Waarom een herhaalprik halen?

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt toe. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een verdere opleving van het coronavirus wordt afgeremd.
De herhaalprik tegen corona kan:

  • beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona
  • helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt
  • helpen om bedrijven, horeca en sportscholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.


Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de herhaalprik op de website van de Rijksoverheid of kijk op www.ggdgelderlandzuid.nl/coronavirus