22 maart 2022

Start Drink Water actie Nijmegen

Rondom de Wereld Waterdag op 22 maart is er een Drink Water actie georganiseerd door GGD Gelderland-Zuid, JOGG, Dar en Gemeente Nijmegen. Bij 9 basisscholen en een aantal wijkinstelling is er een Clean Graffiti gespoten om de Nijmeegse jeugd te stimuleren om meer water drinken. Want water drinken is lekker, goedkoop en ook nog eens gezond!

In de wijken Dukenburg en Hatert is het stimuleren van water drinken onder de Nijmeegse jeugd van 0-12 jaar één van de ambities. Vanuit diverse platforms (organisaties voor deze leeftijdsgroepen) is daarom het initiatief genomen om de Drink Water actie te organiseren en deze stad breed uit te rollen.

Uit onderzoek blijkt dat inname van veel gezoete dranken één van de oorzaken is van overgewicht en obesitas. Met een Nijmeegse Drink Water actie willen we kinderen van 0-12 jaar stimuleren om meer water te drinken. Naast het aanbrengen van clean graffiti door Dar heeft iedereen raamstickers met het Drink Water logo gekregen en daarnaast is er de mogelijkheid om via activiteiten en lessen aandacht te besteden aan het thema. Denk aan een les over drinkwater, aan de slag met een kleur of knutselplaat, een drinkwater challenge of het uitrekenen van de hoeveelheid suikerklontjes die in pakjes/blikjes drinken zitten. We  hopen dat deze actie een kettingreactie teweeg brengt zodat steeds meer scholen en organisaties gaan meedoen. Hopelijk is water drinken over een paar jaar de gewoonste zaak van de wereld.

Waar is de Clean Graffiti te zien?

Op 15 locaties in Nijmegen:

Zwembad West, SportQube, Johan Cruijf veldje/ Cruijf court NEC Veldje Lindenholt, Basisschool de Wingerd, Brede School Prins Maurits, Het Triavium, Brede School de Dukendonck, Activiteitenplein Dukendonck, Daltonacademie de Meiboom, Wijkcentrum Dukenburg/zwembad Dukenburg, Basisschool Vossenburcht, Basisschool de Klumpert, Wijkcentrum Hatert/Bibliotheek/Cruijff Court, Basisschool de Driemaster, Kindcentrum Aquamarijn.

Daarnaast doen ook andere organisaties mee zoals Sportbedrijf Nijmegen, Bindkracht 10, FC Social Work, Stichting SOOS en  Basisschool de Verbinding. Ook op de ramen van alle sporthallen in de stad is het Drink Water logo te zien.