07 maart 2022

Boostervaccinatie voor jongeren van 12 t/m 17 jaar

Vanaf vandaag, maandag 7 maart,  kunnen jongeren van 12 t/m 17 jaar die dat willen een boostervaccinatie halen bij de GGD. Jongeren kunnen telefonisch een afspraak maken. De keuze voor een boostervaccinatie is vrijwillig. Het is belangrijk dat zij een weloverwogen keuze maken. De GGD-medewerker vraagt hiernaar bij het maken van de afspraak.

Hoewel de meeste jongeren na vaccinatie bijna niet ziek worden van de omikron-variant, kunnen er redenen zijn waarom jongeren een booster willen. Bijvoorbeeld omdat zij zelf kwetsbaar zijn of kwetsbare gezins- of familieleden willen beschermen.

Oppepper

De boostervaccinatie is een oppepper die de werking van de basisvaccinaties verbetert. Je kunt nog steeds besmet raken met het coronavirus, maar de kans is kleiner dat je anderen besmet. Dit kan een reden zijn voor jongeren om te kiezen voor de extra prik.

Veiligheid

Het EMA heeft samen met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) de veiligheid, betrouwbaarheid en werking van de prik van BioNTech/Pfizer bij jongeren onderzocht. Zij concluderen dat de prik veilig en effectief is om te gebruiken. Bij twijfel over bijwerkingen of de veiligheid van het vaccin kan altijd worden gebeld met de huisarts.

Meer informatie

Ministerie van VWS: Boostervaccinatie tegen corona voor jongeren van 12 t/m 17 jaar