Verzoek verwijderen persoonsgegevens

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geef je verschillende rechten als het gaat om jouw persoonsgegevens. Een van die rechten is het recht op het verwijderen van jouw gegevens. Met onderstaand formulier vraag je GGD Gelderland-Zuid om jouw gegevens uit haar bestanden te verwijderen. Het verwijderen van jouw gegevens kan later niet meer ongedaan gemaakt worden. Ook kunnen we na het verwijderen geen vragen meer beantwoorden over bijvoorbeeld jouw coronatest of vaccinatie.

Formulier

Vul het formulier in om je persoonsgegevens te laten verwijderen

Open het formulier om persoonsgegevens te verwijderen

Veelgestelde vragen en antwoorden

Het verzoek om jouw gegevens te verwijderen, moet voldoen aan de wettelijke eisen. Het verzoek moet altijd schriftelijk (met het digitale formulier of via de post). Daarnaast moeten we kunnen vaststellen dat jij degene bent die het verzoek naar ons stuurt en ook moet duidelijk zijn welke persoonsgegevens je wilt laten verwijderen.

 

Voordat we jouw persoonsgegevens kunnen verwijderen, moeten we zeker weten dat jij het bent. Dit om te voorkomen dat iemand anders jouw gegevens laat verwijderen. Het is daarom noodzakelijk dat je dit formulier invult, zodat we de gegevens uit dit verzoek kunnen vergelijken met de gegevens in ons systeem.

 

Het is belangrijk dat je aangeeft om welke persoonsgegevens het gaat. Om met jouw verzoek aan de slag te kunnen gaan, vragen wij je daarom of het gaat om jouw gegevens met betrekking tot testen, vaccineren en/of bron- en contactonderzoek.

 

Nadat we jouw verwijderingsverzoek hebben gekregen, nemen we dit in behandeling. We komen hierop zo snel mogelijk bij je terug. Wij informeren je in ieder geval binnen een maand nadat jouw (oorspronkelijke) verzoek bij ons is binnengekomen.

Meer informatie

Voor meer informatie over privacy en met eventuele klachten kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.