Verzoek verwijderen persoonsgegevens

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geef je verschillende rechten als het gaat om jouw persoonsgegevens. Een van die rechten is het recht op het verwijderen van jouw gegevens. Met onderstaand formulier vraag je GGD Gelderland-Zuid om jouw gegevens uit haar bestanden te verwijderen. Het verwijderen van jouw gegevens kan later niet meer ongedaan gemaakt worden. Ook kunnen we na het verwijderen geen vragen meer beantwoorden over bijvoorbeeld jouw coronatest of vaccinatie.

De gevolgen van verwijdering  van jouw vaccinatiegegevens uit CoronIT kunnen zijn:

  • Dat er geen nieuwe QR code kan worden aangemaakt. (Wanneer u toestemming heeft gegeven voor het delen van jouw vaccinatiegegevens met het RIVM is het opnieuw aanmaken van een QR code nog wel mogelijk na een verwijdering).
  • Indien je in de toekomst in aanmerking wilt komen voor vaccinaties of boosters dien je zelf de gegevens van eerdere vaccinaties te kunnen overleggen bij de vaccinatie locatie.

Formulier

Vul het formulier in om je persoonsgegevens te laten verwijderen

Open het formulier om persoonsgegevens te verwijderen

Geen e-mailadres en/of liever per post?

Bovenstaand webformulier is alleen te gebruiken als je een e-mailadres hebt. Heb je geen e-mailadres en/of verstuur jij jouw verzoek liever per post? Dan kun je het formulier verzoek verwijderen persoonsgegevens corona uitprinten. Je kunt het formulier eventueel eerst digitaal invullen en naar ons versturen per post.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Het verzoek om jouw gegevens te verwijderen, moet voldoen aan de wettelijke eisen. Het verzoek moet altijd schriftelijk (met het digitale formulier of via de post). Daarnaast moeten we kunnen vaststellen dat jij degene bent die het verzoek naar ons stuurt en ook moet duidelijk zijn welke persoonsgegevens je wilt laten verwijderen.

 

Voordat we jouw persoonsgegevens kunnen verwijderen, moeten we zeker weten dat jij het bent. Dit om te voorkomen dat iemand anders jouw gegevens laat verwijderen. Het is daarom noodzakelijk dat je dit formulier invult, zodat we de gegevens uit dit verzoek kunnen vergelijken met de gegevens in ons systeem.

 

Het is belangrijk dat je aangeeft om welke persoonsgegevens het gaat. Om met jouw verzoek aan de slag te kunnen gaan, vragen wij je daarom of het gaat om jouw gegevens met betrekking tot testen, vaccineren en/of bron- en contactonderzoek.

 

Nadat we jouw verwijderingsverzoek hebben gekregen, nemen we dit in behandeling. We komen hierop zo snel mogelijk bij je terug. Wij informeren je in ieder geval binnen een maand nadat jouw (oorspronkelijke) verzoek bij ons is binnengekomen.

Meer informatie

Voor meer informatie over privacy en met eventuele klachten kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.