12 april 2022

Uitnodiging inspiratiemiddag schooltuinieren

Wil je graag een moestuintje op het schoolplein in de buurt van school starten? Of denk je daar wel eens aan dat dat toch heel leuk zou zijn? Of zou je wel een willen zien hoe het hebben van een schooltuin(tje) in zijn werk gaat? Kom dan naar de inspiratiemiddag schooltuinieren op:

Wanneer: Woensdag 20 april 2022 van 14:45 – 17:15 uur
Waar: Basisschool de Regenboog (Veldsingel 2 Malden)

Wat kunt u verwachten?

Een rondleiding bij basisschool de Regenboog langs hun schooltuintjes en over het groene schoolplein. Een inspiratieverhaal van Joy de Jong, oud-leerkracht van basisschool De Grote Lier in  Molenhoek. Wat wij voor jullie kunnen betekenen. En opnieuw, omdat het zo sprankelende film is, de vertoning van:

 De schooltuin, Een jaar rond met je handen in de grond
In 2020 bestond de Schooltuinen in Amsterdam 100 jaar. EMS FILMS, bekend van natuurfilms als De Nieuwe Wildernis en De Wilde stad, zijn aan de slag gegaan om een documentaire te maken over schooltuinieren. Het is een film gedraaid door de ogen van kinderen die een jaar in de schooltuinen aan de slag gaan. De beleving van het kind in relatie met de planten en dieren staat centraal. Maar ook een leerzaam verhaal over natuur, biodiversiteit, kringlopen, duurzaamheid, en verwerking van voedsel. Een film vertelt en verwondert meer dan je in woord ooit zou kunnen bereiken.

Heeft u interesse om te komen? Meld je dan aan bij: mhaan@ggdgelderlandzuid.nl.