14 oktober 2022

Gehoorschade onder jongeren voorkomen

Steeds meer jongeren genieten van muziek op hun koptelefoon, gaan naar feesten met harde muziek of krijgen tijdens hun (bij)baan met hard geluid te maken. Dit is helaas niet zonder risico. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 7 jongeren al beginnende gehoorschade heeft. Onlangs is hier in kranten en op tv veel aandacht voor geweest. Terecht, want gehoorschade is in veel gevallen blijvend, jongeren hebben hier dus hun hele verdere leven last.

De Open Universiteit, VeiligheidNL en GGD Zuid-Holland Zuid willen hier wat aan doen! EarAct ontwikkelt een (les)programma voor jongeren om gehoorschade door hard geluid te voorkomen. Het lesprogramma koppelen ze aan de Oorcheck, een bestaande online test voor gehoorschade.

Om het (les)programma goed aan te laten sluiten onderzoeken ze hoe jongeren van 12 tot en met 25 jaar met muziek en geluid omgaan. Dit doet EarAct via een online vragenlijst van ongeveer 15 minuten. Deelnemende jongeren maken kans op een koptelefoon met noise cancelling en iedere deelnemer ontvangt een kortingscode voor goede oordoppen met muziekfilter. Help jij mee met de werving? Hiervoor is het volgende materiaal ontwikkeld:

 

Namens het gehele EarAct onderzoeksteam: Alvast erg bedankt voor uw hulp! Vragen? Mail naar info@earact.nl.