01 juni 2023

De Week van de Schooltuin: terugblik en tips

De Week van de Schooltuin was een groot succes. In Gelderland hebben 70 scholen en 3500 kinderen hieraan meegedaan! Zij deden mee in allerlei varianten. Tuinieren in de volle grond, in bakken, met verticale groeitorens, klein of heel groot. Overal springt het enthousiasme je tegemoet. En, wat zijn we blij met alle moestuincoaches die hierbij helpen. 

Terugblik

Een greep: in Gemeente Wageningen hebben 4 basisscholen bezoekers ontvangen en zaden geplant. In Gemeente Apeldoorn heeft de hele Montessori-school Kerschoten het schooltuinieren opgestart in bakken en groeitorens. In Gemeente Bronckhorst/Vorden hebben kinderen van De Dorpsschool zonnebloemen gezaaid net zoals kinderen bij het Bezoekerscentrum De Grote Rivieren deden. In Gemeente Arnhem zijn er op diverse stadslandbouw locaties lessen verzorgd voor leerlingen en docenten. Omroep Gelderland was bij SBO de Windroos in Nijmegen voor een tv-opname van het schooltuinieren daar. Zie https://lnkd.in/gerHvXz9 van 22 mei 6m.25s.

Blijvend aan de slag?

De week van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Scholtuinen en Jong Leren Eten. Een week waarin kinderen en volwassenen kunnen zien en ervaren hoe schooltuinieren bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind, het leren, het samenwerken en gezond leren eten. 

Wil je als school blijvend aan de slag met schooltuinieren? We weten dat een goede start echt helpt om jarenlang met plezier en succes te werken aan deze manier van ervaringsleren. Het betekent niet alleen dit jaar zaaien, maar ook de komende jaren zaaien en natuurlijk vooral oogsten!

Meer tips en ondersteuning: