09 mei 2022

De Hertog: Sportiefste SO-school

Woensdag 23 maart werd SO-school De Hertog uit Tiel de sportiefste SO-school van Nederland tijdens de finale aan de Hanzehogeschool in Groningen.

’s Morgens om 6.30 uur zat een afvaardiging van de school al in de bus. Sportief gekleed en vol goede moed. Zij startten met een podiumoptreden en kregen sportieve workshops aangeboden. De dag werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking. De groep was enorm blij, maar ook een beetje overdonderd toen zij hoorden dat ze de eerste prijs in de wacht hadden gesleept. SO-school De Hertog mag zich nu officieel de sportiefste school van Nederland noemen.

SO De Hertog is een school voor kinderen met ernstige gedragsproblemen. De school telt ongeveer 180 leerlingen uit een groot gebied. Al vele jaren zijn zij actief op het gebied van bewegen en sport. Alle klassen krijgen twee keer per week les van een (gespecialiseerde) vakleerkracht en daarnaast wordt er MRT aangeboden en zijn er diverse sportieve activiteiten gedurende het schooljaar. Bewegend leren wordt volop geïmplementeerd en zelfs tijdens de RT zijn leerlingen in beweging. Ook is er een ruim naschools sportaanbod, met zelfs een eigen freerun groep. De prijs voelde dan ook als een bekroning op al het harde werk. Leerlingen, ouders en het team van De Hertog zijn enorm trots op deze fantastische prestatie.